Toenemende belangstelling voor beleggen in vastgoed

De laatste jaren is er een duidelijk stijgende groei waar te nemen in het beleggen in vastgoed. Kijken we hier goed naar, dan heeft dit drie oorzaken:

  1. Lage spaarrente
  2. Lage rentestand voor financieringen
  3. Vermogensopbouw door stijgende prijzen vastgoedmarkt

Spaarders (investeerders) zoeken, door de lage en soms negatieve spaarrente, een alternatief voor het beleggen in aandelen. Vastgoed is een stabiele factor en vooral de huurinkomsten zorgen voor een langjarig goed rendement. De lage rentestand en de toename van financiers voor beleggingsvastgoed verlagen de drempel aanzienlijk om in te stappen. Beleggers willen profiteren van de stijgende prijzen op de vastgoed markt en hopen daar een graantje van mee te pikken. Het laatste argument kan een speculatief karakter hebben, maar is in de praktijk wel waar. We kennen allemaal de verhalen ‘op de verjaardagsborrel’ die hier een bijdrage aan leveren. Beleggen in vastgoed kent echter ook risico‚Äôs. We adviseren dan ook om als startende belegger voldoende informatie in te winnen bij bijvoorbeeld een makelaar en accountant/belastingadviseur.

Kom in contact met Michel

Ruim vijftien jaar ervaring op het gebied van zakelijke financieringen en sinds 2012 actief als zelfstandig financieel expert op het gebied van bedrijfs- en vastgoedfinanciering.