FAQ

Op veelgestelde vragen hebben wij voor jou een antwoord.

Welk type vastgoed kun je financieren?

Voor vrijwel ieder type vastgoed hebben we één of meerdere financiers. Je kunt onder andere appartementen, woningen, winkels, woonwinkel-panden, horeca objecten, kantoren, transformatieobjecten, ontwikkel panden, studentenwoningen (kamerverhuur) en recreatiewoningen bij ons financieren.

Welke vormen van vastgoedfinancieringen zijn er?

Er zijn diverse vormen van vastgoedfinanciering. De meeste financiers bieden een financiering aan, in de vorm van een lening met een lineaire of annuïtaire aflossing. Ook is het bij sommige geldverstrekkers mogelijk om aflossingsvrij te lenen tot 75% van de marktwaarde in verhuurde staat. De looptijd van de lening varieert vaak van 10 tot soms wel 100 jaar.

Hoe ziet de dienstverlening van Beleggingspandlening.nl eruit?

Onze dienstverlening is overzichtelijk en transparant. Wij zoeken de best passende financieringsoplossing voor jouw wensen. We voeren een kosteloze QuickScan uit. Je stuurt ons de gevraagde stukken op en deze zullen we voor je beoordelen. Wij maken dan een inschatting in hoe verre de financiering haalbaar is. Deze werkzaamheden doen wij kosteloos. Als je vervolgens wilt dat wij voor jou de financiering gaan regelen gaan we een opdracht tot dienstverlening met elkaar aan. Vooraf brengen wij een bedrag van € 295,- (excl. btw) in rekening. Na ontvangst van de betaling gaan wij de financieringsaanvraag verder uitwerken en voorleggen bij diverse partijen. Indien wij met succes een definitieve offerte kunnen verzorgen, brengen we je vervolgens 1% over de hoogte van de financiering (met een minimum van € 2.650,-) in rekening. Tarieven voor financieringen boven de € 500.000,- zijn op aanvraag.

Moet ik ervaring hebben als vastgoedbelegger?

Ervaring is wenselijk, maar niet per definitie verplicht. Ook de startende belegger kan bij ons terecht en we kunnen kennis delen uit ons netwerk op weg naar het eerste beleggingspand! Mocht je nog geen ervaring hebben op het gebied van verhuurd vastgoed, dan adviseren wij je wel om je goed te laten adviseren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe lang duurt het aanvragen van een financiering?

Er zijn twee belangrijke factoren welke van invloed zijn op de doorlooptijd van de aanvraag. Zo hebben we diverse documenten nodig, voordat we een aanvraag kunnen indienen bij een geldverstrekker. Daarnaast verschillen de doorlooptijden bij de financiers. In de regel hebben we van aanvraag tot uitbetaling circa vier weken nodig.

Hoeveel eigen geld moet ik inleggen?

De eigen inbreng is afhankelijk van de hoogte van de getaxeerde marktwaarde, alsmede de huurinkomsten welke worden gegenereerd. We hebben in sommige gevallen de mogelijkheid om tot 90% te financieren van de marktwaarde in verhuurde staat. Daarnaast is de eigen inleg afhankelijk van jouw wensen en de keuze van de geldverstrekker. Hieronder een voorbeeldberekening.

Rekenvoorbeeld
Stel dat je een pand koopt van € 200.000,- k.k. Je krijgt dan allereerst te maken met de aankoopkosten. Dit zijn onder andere de kosten van de notaris, overdrachtsbelasting,  bemiddelings- en taxatiekosten.

De aankoopkosten zullen in dit voorbeeld ongeveer € 25.000 bedragen. Wanneer de taxateur de marktwaarde van jouw beleggingspand heeft vastgesteld op bijvoorbeeld € 200.000 (gelijk aan het aankoopbedrag), dan kunnen wij via één van onze financieringspartners circa € 160.000,- financieren. Jouw eigen inleg bedraagt dus € 65.000,- (€ 200.000,- – € 160.000,- + € 25.000,-).

Met welke overige kosten moet ik rekening houden bij vastgoedbeleggen?

Als je investeert in vastgoed, draag je als eigenaar van de woning bepaalde jaarlijkse kosten, zoals:

 • Onroerendezaakbelasting
 • Onderhoudskosten
 • VvE-bijdrage
 • Opstalverzekering

De aflossing is niet meegenomen. Aflossing wordt gezien als vermogensvorming.

Met welke geldverstrekkers werken wij samen?

We werken met ruim vijfentwintig geldverstrekkers samen. In de praktijk merken we dat het aantal geldverstrekkers begint te stijgen. Dit komt door de toenemende belangstelling voor het beleggen in vastgoed. Wij, als onafhankelijk adviseur, zijn goed op de hoogte van alle bestaande partijen en zoeken voor jou de beste partij. Dit bespaart je een hoop tijd en vergroot de kans op een aantrekkelijk rentevoorstel.

Met welke kosten moet ik rekening houden bij aankoop van vastgoed?

Naast de kosten voor bemiddeling via Beleggingspandlening.nl kun je kosten verwachten van de taxateur, de notaris en soms brengen geldverstrekkers ook behandelingskosten in rekening. Verder dien je voor woningen en zakelijke panden bestemd voor verhuur 10,4% overdrachtsbelasting te betalen.

Welke informatie moet ik aanleveren voor een vastgoedlening?

We hebben minimaal de onderstaande documenten nodig:

 1. Aangifte Inkomstenbelasting van de afgelopen drie jaren
 2. Huurcontract(en)
 3. Actueel taxatierapport met de marktwaarde in verhuurde staat
 4. Kopie van een geldig legitimatiebewijs (voor en achterzijde en op ware grootte)
 5. Koopcontract of eigendomsbewijs
 6. Actueel bankafschrift met NAW-gegevens en saldo als bewijs inbreng eigen middelen
 7. Loonstrook en/of werkgeversverklaring
 8. Indien van toepassing recente jaarcijfers van uw onderneming en uittreksel KvK
 9. Actueel overzicht van je huidige hypotheek(lasten)

Staat je vraag hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op
 • Twintig jaar ervaring in vastgoedfinanciering

 • Deskundig advies voor iedereen

 • Snel & eenvoudig geholpen

Kom in contact met Edo

Edo weet alles van consumenten(financieringen). Van startend beleggers tot eigen woning financieringen. Edo is van de creatieve oplossingen voor lastige casussen en zijn focus ligt op regio Twente. Eens sparren? Stuur hem een bericht.