Fix en Flip financiering

Onder fix & flip verstaan we het aankopen en opknappen van een pand (fix) wat uiteindelijk bestemd is voor verkoop (flip). Vaak is hier een kortlopende financiering voor nodig. Meestal met een doorlooptijd van maximaal twee jaar.

Een nieuwe klant zocht een financiering om een woning te kunnen aankopen en verbouwen. Tijdens de verbouwing werd een dakopbouw gerealiseerd waardoor er ruim 50m2 woonoppervlak kon worden toegevoegd. Dit zorgde naast een flinke verduurzaming en renovatie van de verouderde kenmerken voor directe waardevermeerdering van het pand.

De financiering was maar voor maximaal 12 maanden nodig. Hier wilden de reguliere banken niet op instappen, dat had de belegger zelf al geprobeerd. Via onze website kwam hij bij ons terecht voor een kennismaking. We overlegden met de klant dat een post als deze zich het beste leende voor een financiering bij een private investeerder. Hierbij kon hij boetevrij aflossen bij verkoop en gedurende de verbouwing alleen rente betalen. Ander voordeel was dat de financiering snel gesloten kon worden met de investeerder want dit was binnen een week geregeld. Dit kwam mede doordat de investeerder geen taxatierapport verlangde, maar voldoende had aan een verkoopadvies van een erkende makelaar.

De investeerder financierde in dit geval 75% van de totale investering tegen een rente van 7%, aflossingsvrij zonder instap- of exitfees. Het pand werd uiteindelijk na ongeveer een jaar verkocht voor een bedrag wat hoger lag dan de verkoopopbrengst die was ingeschat bij aankoop. Mede door de goede afwerking door de belegger, maar ook een beetje door de positieve ontwikkeling in de woningwaardes. De belegger heeft met deze deal dus een goed rendement kunnen maken. De investeerder is ook tevreden, deze heeft immers ook een rendement van 7% gemaakt.

Posten als deze financieren wij regelmatig op een vergelijkbare manier. Meestal tot maximaal 80% loan to value, met een minimale looptijd/rentevergoeding van 4 maanden en vaak maximaal een looptijd van 2 jaar. Vrijwel altijd ZONDER extra fees. Heb jij ook een casus of wil jij investeren? Dan komen wij graag met jou in contact!

Vier redenen om een kortlopende financiering te kiezen

 • 1.Het geld is maar tijdelijk benodigd
  Het doel is verkoop binnen enkele maanden/jaren.
 • 2.De financiering past (nog) niet bij een bank
  Het doel is verkoop binnen enkele maanden/jaren.
 • 3.Geen of minder boete bij vroegtijdige aflossing
  Als je nog niet zeker bent of je wilt aanhouden of verkopen.
 • 4.Snel te realiseren
  Al vanaf 2 weken doorlooptijd.

Kom in contact met Leonie

Leonie kent alle klanten van Beleggingspandlening. Zij is allround specialist voor zowel consumenten als professionals. Een eigen woningfinanciering valt ook binnen haar expertise. Zij werkt landelijk en komt graag met je in contact, dat mag ook via whatsapp!