Na transformatie naar een verhuurhypotheek

Een klant bij ons uit de regio heeft een voormalig bankkantoor getransformeerd naar een commerciĆ«le ruimte met 6 appartementen erboven. Gedurende de transformatie werd dit door een private investeerder gefinancierd. Inmiddels is de transformatie afgerond en zijn alle ruimten verhuurd. De strategie van de belegger is om het pand voor langere tijd aan te houden voor verhuur. 

De investeerder wil zijn uitgezette kortlopende lening graag terug en de belegger zoekt dus een financiering voor de lange termijn. Op basis van de actuele waarden in verhuurde staat wil men graag een financiering tot 65% van de waarde. Met de actuele getaxeerde huuropbrengsten kunnen de nieuwe financieringslasten ruim meer dan 1,25x betaald worden. Dit is voor de bank een belangrijke graadmeter voor de haalbaarheid. Na aanlevering van de benodigde documenten hebben we in minder dan een week een offerte kunnen overhandigen aan de klant. Een week later zit men bij de notaris en heeft de investeerder zijn geld terug. 

Is jouw transformatie ook afgerond en zoek je een lange termijn financiering? Neem eens contact op met ons, dan denken we graag met je mee.

Kom in contact met Edo

Edo weet alles van consumenten(financieringen). Van startend beleggers tot eigen woning financieringen. Edo is van de creatieve oplossingen voor lastige casussen en zijn focus ligt op regio Twente. Eens sparren? Stuur hem een bericht.